Hétfő, 2020. július 6.
CSABA napja
Menü

Köztér

Csütörtök, 2014. június 5. | F. I.

Függő kerékpárutakról álmodik Florea


A Poklos-patak fölött építene függő kerékpárutat Dorin Florea. Marosvásárhelyen polgármestere az igencsak elszállt ötletet sajtótájékoztatón dobta be a köztudatba. Ezzel kapcsolatosan azonban félő, hogy semmilyen konkrét terv nincs még. Arra az újságírói kérdésre, hogy az önkormányzatnak honnan lesz pénze az elszállt tervek kivitelezésére, az oly sokszor hallott, „uniós forrásokból finanszírozzuk” választ adta.

Florea álmai szerint a Poklos fölött négy méter széles, kétsávos függő kerékpárút lenne. A tartóelemek az oldalsó falba lennének rögzítve, a kerékpárosok pedig egyik oldalról a betonfal, másik oldalról pedig plexiüveg által lesznek védve.

Függő kerékpárút látványterve Londonban. Egyelőre még ott is álom

A polgármester a nagy terv meglebegtetése után kitért arra, hogy mennyire felelőtlen a városi önkormányzat, amiért jóváhagyta a főtéri kerékpárosközlekedést. „Nemrégiben a polgármesteri hivatal autója elé esett egy kerékpáros, amikor egy felelőtlen sofőr rányitotta az autója ajtaját. Nem a kerékpáros volt a hibás, de szinte az életével fizetett a tanácsosok felelőtlensége miatt” – magyarázta Dorin Florea. Emlékeztetett arra, hogy az egy korábbi tanácsülésen a rendőrség vezetője tanulmánnyal bizonyította, hogy mennyire veszélyes a főtéri kerékpáros közlekedés.

Elmondása szerint az önkormányzati tanács korábban már két, a kerékpár közlekedésről szóló tanulmányt is elvetett. „Ezeket a tanulmányokat a helyi tanács nem akarja figyelembe venni, pedig megoldást jelentenének a kerékpárutak helyzetére. Megoldás lenne például a Tudor negyedet a Víkendteleppel összekötő kerékpársáv kialakítására. Akárcsak a főtéri parkolóház felépítése, hisz ezzel felszabadulna egy sáv, amelyen jelenleg autók parkolnak. Ellenkező esetben a járdák egy részét kellene feláldozni” – jelentette ki Florea. Hangsúlyozza, ő maga támogatja a kerékpáros közlekedést, az ajándékba kapott kerékpárját azonban kénytelen a garázsban tartani, ugyanis rendkívül veszélyes azzal közlekedni. Megfelelő infrastruktúrát kell kiépítenünk, ellenkező esetben oda jutunk, mint Indiában, hogy robogók, kerékpárok, tehenek közlekednek a város utcáin, akadályozva az autós forgalmat.