Csütörtök, 2020. július 9.
LUKRÉCIA napja
Menü

Köztér

Péntek, 2015. szeptember 11. | Szerk.

Gőzerővel dolgoznak a körzetekért


„Az elmúlt 2 és fél évben a tartalmat, az elmúlt 2 és fél hónapban pedig a keretet terveztük újra” – jelentette ki Peti András, akinek az RMDSZ marosvásárhelyi közgyűlése 2013. február 12-én szavazott bizalmat és bízta meg a városi szervezet újjászervezésével. A Vártemplom gótikus termében, a 2015. június 22-re összehívott testület előtt a városi az ügyvezető elnökség bejelentette, hogy szeptember végéig lezárul a 8 lakónegyedi RMDSZ körzet megalakulása.

„A lakónegyedi RMDSZ szervezeti egységek újratervezése során a várost 8 körzetre osztottuk, a lakónegyedek, illetve a szavazóirodák felosztása szerint. A 8 lakónegyedi kezdeményezőbizottság alakuló ülése, a kezdeményezők és az ügyvezető elnökség közös megegyezésével, a városi RMDSZ székházban került megszervezésre az idén július 16. és augusztus 4. között. Ezzel párhuzamosan több tíz találkozót, lakossági fórumot és egyeztetést szerveztünk a lakónegyedekben” – magyarázta csütörtöki sajtótájékoztatóján Peti András. Hozzátette, az ügyvezető elnökség számára fontos a konszenzusteremtés, félig pedig azt is elismerte, hogy ez nem megy zökkenőmentesen. „Mindenkit meghívtunk, de nem mindenki fogadta el a meghívást” – jelentette ki Peti András.

Hozzátette, a 12. RMDSZ Kongresszuson megfogalmazott célok megvalósításához a társadalmi összefogás mellett mindenkinek a partnerségére, szükség van. „Az elmúlt évek megmutatták, hogy a marosvásárhelyi magyarok érdekében kik azok, akik túl tudnak lépni vélt vagy valós sérelmeiken, és alkotó energiáikat a közjó érdekében tudják kamatoztatni, velük kívánunk összefogni, hiszen együtt mindannyian többek vagyunk” – fogalmazott a marosvásárhelyi RMDSZ-szervezet elnöke.

Elmondása szerint a következő időszakban intenzív lakónegyedi egyeztetések, találkozók és rendezvények kerülnek megszervezésre. Jövő héten az Egyesülés és a Meggyesfalvi negyedben kerül sor körzeti alakuló ülésre.

A helyi RMDSZ-szervezet különutasaként, a magát a belső ellenzék képviselőjének tekintő Dr. Vass Levente csapatával szintén a körzeti szervezetek megalakításába kezdett. Szerdán este a Kárpátok sétány és környéke RMDSZ-körzetalakuló ülését tartották. Szeptember 14-én, 19 órától pedig a cserealji református gyülekezeti teremben tartják a Tudor negyed és környéke RMDSZ-körzeti alakuló ülést.

Kovács Róbert, a városi körzetek újraszervezésével megbízott ügyvezető elnök a csütörtöki sajtótájékoztatón értesült arról, hogy Vass Levente és csapata is a körzeti szervezetek megalakításába kezdett. Úgy fogalmazott: „sem szóban sem írásban nem hívtak meg az alakulóülésre”.