Kedd, 2019. október 22.
ELŐD napja
Menü

Köztér

Hétfő, 2014. május 5. | Szerk.

Heti programajánló


XVII. Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál, Születés Hete, Ifjúsági Jazz Fesztivál és XLIV. „Marosvásárhelyi Zenei Napok”. Ezek lennének erre a hétre a több napon át tartó rendezvények, de e mellett minden napra akad sok más izgalmas program is.

Május 5-én, hétfőtől péntekig minden nap 9:30 és 11 órai kezdettel a Kerek Esztendő című előadásra várják a gyerekeket az Ariel Színházba. Ezen a napon veszi kezdetét a Születés Hete rendezvénysorozat, amelynek keretében szakmai és tájékoztató jellegű előadásokkal, összejövetelekkel szólítják meg a fiatal párokat, várandósokat és szülőket.  A rendezvénysorozatnak több társszervezője van: a VÉDEM – Marosvásárhelyi Édesanyák Egyesülete, a Lurkó Kuckó Egyesület, valamint a Familia Centrum Egyesület mellé idén csatlakozott a Monchitchi Hordozóklub is.  Részletes programot itt találnak.

Az idei dzsesszfesztivált a Tóth Lajos Trió koncertje nyitja 19:30-tól a Jazz&Blues Clubban, majd 21 óra 30 perctől Alex Man és Gabriela Costa szórakoztatja tovább a hallgatóságot. A Jazz Fesztivál mellett a néptáncosoknak sem kell otthon maradni, mert 8 órától a Jazz számukra is nyitva áll majd egy jó hangulatú táncházzal.

Kedden délután 6 órától Nők nőkről férfiszemmel címmel nyílik meg Kerekes Péter Pál egyéni fotótárlata  a Bolyai-téri Unitárius templom kiállítótermében . A komolyzene kedvelőinek az este 7 órától kezdődő kamarazene koncertet ajánljuk figyelmükbe  a Kultúrpalota nagytermében. Ugyancsak 7 órától a Stúdió Színházban a Kész csoda című előadás lesz megtekinthető, melyben hat barátnő próbál boldogulni a párkapcsolatok szövevényes világában.

 Kedden este 9 órától a Sörpatikánál indul a diáknapkra való melegítés a Diáknapok 0. napi MMDSZ Gitáresttel. Közben folytatódik a Jazz Fesztivál, mégpedig Sebastian Spanache Trió koncertjével, akik a  Pasha`s Abstinence című legújabb albumukat mutatják be a nagyközönségnek este 9 órai kezdettel. Valamint ugyancsak a Diáknapokra való készülődésben részt lehet venni egy fergeteges PR Party - 0-Th Day partyn.

Szerdán változatos és színes programokkal kezdetét veszi a XVII. Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál, mely külön időszakot jelent a fiatalság számára. Az idén a Punnany Massif együttes látogat el hozzájuk, ezt megelőző napon pedig Koszika & The HotShots pörgeti fel a hangulatot.  19:30-tól a Nemzeti Színház kistermében Bogdán Zsolt Ady Endre című előadóestjén vehetnek rész az érdeklődők . A Szugyiczky István által rendezett előadás a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és a Kolozsvári Állami Magyar Színház közös produkciója.

Este 9 órától a Jazzben újabb koncertre kerül sor, mégpedig a Harry Tavitian és Cserey Csaba mutatkozik meg ez alkalommal. Aki szeretne valami igazán izgalmas, eredeti és egyedi jazz muzsikát hallgatni, ki ne hagyja ezt a koncertet! 22 órától pedig ugyanitt, ugyanolyan jó hangulatban Studcard Partyval várják a bulizni vágyókat.

Csütörtökön reggel 9 órától logisztikai tréninget szervez a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Marosvásárhelyen a Perla Hotelben. Részletek: www.logisztika.rmkt.ro oldalon. A Kárpát-medence népei előadássorozat következő meghívottja  Kövér György kandidátus, aki A zsidóság betelepülése és integrálódása a tizenkilencedik században címmel tart előadást 17 órai kezdettel a Bernády Házban. Ez alkalommal Pierre Beaumarchais: Figaro című vígjátékát tekinthetik meg a Harag György bérlettel rendelkezők este 7 órától a Nemzeti Színház kistermében.

Ugyancsak 7 órától sor kerül a XLIV. „Marosvásárhelyi Zenei Napok” Rendkívüli szimfonikus nyitóhangvesrenyére a Kultúrpalotában, melyre minden zenekedvelőt szeretettel várnak. A Jazz&Blues Clubban este 9 órától Tom White & His friends együttes koncertezik, ahol  a szervezők szerint elkerülhetetlenül kirobban majd a fergeteges rockabilly buli. 22 órától pedig ismét latin dallamok szólnak a Latyno Partyn.

Pénteken a MaDFIE szervezésében Egyfeszt néven három pénteken át tartó csapatos vetélkedőn lehet részt venni, részletes programmal itt szolgálnak. Este hét órától a Levél utcai Stúdióban újra bemutatásra kerülő Liliom című darabot ajánljuk figyelmükbe, melyet a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem III. éves bábszínész szakos hallgatói visznek színre. Aki pedig Aranka György, Bolyai János vagy Köteles Sámuel bérlet tulajdonosa, annak a Nemzeti Színházban a helye szintén este7 órától, mert a Tompa Miklós Társulat számukra tűzte műsorra Pierre Beaumarchais: Figaro című vígjátékát.