Péntek, 2020. augusztus 14.
MARCELL napja
Menü

Köztér

Hétfő, 2014. október 6. | Szerk.

Heti programajánló


Ezen a héten újra lesz táncház,de megemlékezés, előadások, könyvbemutatók és koncertek is várják az érdeklődőket.
 
Október 6-án, hétfőn a  165 éve kivégzett 13 aradi vértanúra emlékezünk, éppen ezért két helyszínen is emlékműsort tartanak majd. Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete 17 órakor a Székely Vértanúk emlékművénél szervez ünnepi rendezvényt. Az ünnepi műsoron fellép Szabó Előd, a Napsugár néptáncegyüttes és Lénárd Laura.  Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezete pedig  18 órától tartja a Deus Providebit Tanulmányi Ház Szent Mihály termében az emlékműsort.
 
 
Ugyan ezen a napon  a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal jóvoltából az Őszi szimfóniák programsorozat  részeként  19 órától Ricchi e Poveri-koncertre kerül sor a Ligetben.  Este 8 órától pedig újra szeretettel várnak mindenkit a Jazz&Blues Clubban tartandó Táncházba. Muzsikál Moldován H. István és zenekara valamint az Öves együttes.
 
Kedden a Gézengúz játszóház a gyerekeket várja táncházba. A játékos néptánc- és népdaltanuláson 18 órától óvodások (3-6 év), 19 órától kisiskolások (7-10 év) részvételére számítanak.  Muzsikál Sinkó András és az  Öves együttes. Helyszín: a Dr. Bernády György Általános Iskola (volt 2-es számú; Dózsa György u. 11. sz.) tornaterme. Cserecipő szükséges.
 
Aki pedig nem jutott el a népmese napján szervezett rendezvényre, annak szíves figyelmébe ajánljuk Dr. Kádár Annamária: Mesepszichológia 2. című könyvének a bemutatóját, melyet a  Zanzában este 7 órától tekinthetnek meg.
 
 
Szerdán a Lorántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesület 1914-es vonatkozású programsorozatának első előadása  14 órától a Bolyai Farkas Elméleti  Líceum amfiteátrumában lesz. Berekméri Róbert történész az 1914-ben kitört első világháború marosvásárhelyi vonatkozásairól tart előadást. Közreműködik Kilyén Ilka színművész. Ezen az estén a Tompa Miklós társulat műsorra tűzte Székely Csaba: Hogyne, drágám! című komédiáját. A 2o órától kezdődő előadásra a Köteles Sámuel pedagógus bérlettel rendelkezőket várják.
 
Csütörtökön az opera műfajának a  kedvelőit a Kulturpalotába várják, ugyanis 19 órától a „Az opera- és operettirodalom zenei gyöngyszemei” címmel rendkívüli vokál-szimfonikus hangversenyre kerül sor. Karmester: Franz Lamprecht. 
 
Ugyancsak este 7 órától a Jazz&Blues Clubban a Kávészünet zenekar szórakoztatja majd a hallgatóságot.  A zenekar attól különleges, hogy egyszerre nyújt kulturális élményt, és szórakoztató kikapcsolódást, melyet a fiatalos formában megzenésített  magyar versek biztosítanak. 7:3o-tól pedig újra Alkésztisz a Nemzeti Színház kistermében. Az előadást 16 éve felüleknek ajánlják!
 
 
Pénteken 17 órától olvasótalálkozót tartanak a kövesdombi unitárius egyházközség Bözödi György-termében. A másfél órás együttlét keretében bemutatják Kedei Zoltán frissen megjelent könyvét (Megtépázott álmodozás – rajzok és vallomások) és Bölöni Domokos (Mosolygó kis pöttyös, szovátai pisztráng – karcolatok, novellák) kötetét. Házigazda Kecskés Csaba lelkész-esperes, közreműködik a Cantuale énekegyüttes.