Kedd, 2019. október 22.
ELŐD napja
Menü

Köztér

Vasárnap, 2014. szeptember 7. | Szerk.

Heti programajánló


Lassan a nyárnak búcsút inthetünk, de vigasztalhat az a tény, hogy városunk kulturális élete visszatér a régi kerékvágásba. Színházi előadások, hangversenyek, könyvbemutató és egyéb érdekességek várják ezen a héten az érdeklődőket.
 
Programok terén ez a hét kedden kezdődik majd el, hiszen az egyetemistákat és minden bulizni vágyót Your Last Great Summerbreak Nightra várnak a PR Party szervezői.  A Jazzben 22 órától tartandó fergeteges bulira a 0724-400-322-s telefonszámon lehet asztalt foglalni. 
 
Szerdán este 7 órától a Látó Irodalmi Játékok 46. kiadásán Kovács András Ferenc York napsütése zengő tombolás című verseskötetét mutatják be.  Az est házigazdája Láng Zsolt, a ház pedig, mint minden esetben a G. Café lesz. Ezt követően, akik netán lemaradtak az előző napi buliról, azok bepótolhatják a Stud Card Autumn Partyn, amely ugyancsak 22 órától a Jazzben dübörög majd.
 
 
Csütörtökön senki nem kell otthon unatkozzon, ugyanis erre a napra igen bőséges kínálattal szolgálhatunk. Először is délután 6 órától Péterffy Gyöngyi költő Szabadságváró címmel verses összeállítást ad elő a Vártemplomi Diakóniai Központ Bocskai termében, melyre mindenkit szeretettel várnak. 
 
Ezen a napon föllélegezhetnek a klasszikus zene kedvelői is, hiszen a hosszú nyár után este 7 órától Rendkívüli évadnyitó hangversenyre kerül sor a Kultúrpalota nagytermében.  Az évad nyitányaként „In memoriam Szalman Lóránt” - a Mester születésének 85. évfordulójára emlékeznek.
 
Aki pedig más stílusú zenét óhajt csütörtök estére, annak figyelmébe ajánljuk a Virus együttes koncertjét, melyet fennállásuk 5. évfordulója alkalmából tartanak a Jazzben. Az este 8 órától kezdődő eseményen a  theOutsiders együttes is színpadra lép. De ezzel még mindig nincs vége, ugyanis 22 órától ugyanerre a helyszínre várják a vérpezsdítő latin dallamok kedvelőit, ahol a Salsa, Cha-Cha és a Bachata lüktetésére lehet majd táncba lendülni. Aki pedig stílustól függetlenül, csak egy jó hangulatú estére vágyik annak az I feel good partyn a helye.
 
 
Pénteken nagy nap lesz a Nemzeti Színházban, ugyanis sor kerül William Shakespeare Szeget szeggel című színművének a bemutatására. A Tadeusz Bradecki által rendezett ironikus sorsfordulatokban bővelkedő Shakespeare-remekmű este 7 órától lesz megtekinthető a színház nagytermében.