Vasárnap, 2019. szeptember 22.
MÓRIC napja
Menü

Köztér

Csütörtök, 2011. szeptember 22. | F. K.

Irigymirigy a Gaga szülinapján


Az Irigy Hónaljmirigy lesz a sztármeghívottja a Gaga Rádió 12. születésnapi koncertjének, a magyarországi paródiazenekar október 17-i fellépése előtt a Balkan Fanatik zenéjére bulizhatunk.

A Rádió Gaga hallgatói több héten át szavazhattak a rádió honlapján arra, hogy kit látnának szívesen a Gaga október 17-ei szülinapi buliján – a legtöbben az Irigy Hónaljmirigy nevű együttesre adták le a voksukat. Nagy István a Gaga Rádió igazgatója emlékeztetett, az idei fellépő nem először jár Marosvásárhelyen, ugyanis a Gaga 8 éves születésnapjának sztármeghívottja is az Irigy Hónaljmirigy volt. „A hallgatói szavazatokon túl, a 8 évvel ezelőtti tapasztalatokra is támaszkodva, úgy gondoljuk, hogy az Irigy Hónaljmirigy együttes képes több generációt is megszólítani, ugyanis a paródia műfaja, amiben játszanak nem korfüggő, ugyanolyan fogékony rá az idősebb korosztály is, mint a fiatalok” – indokolta a vasarhely.ro-nak az együttesválasztást Nagy István.
A Balkan Fanatik kapcsán pedig az igazgató elmondta „az előzenekar kiválasztásánál fontos szempont annak felvállalása, hogy a Rádió Gaga nyitott az újdonságok fele”. Hozzátette: reményeik szerint ezáltal egy újabb célcsoportot sikerül megszólítaniuk.

 „Igérjük jó buli lesz, jó hangulattal, nyereményekkel” – biztosított az igazgató.

A koncert időpontja október 17-e 19 óra. Belépő 15 lej.

Az Irigy Hónaljmirigy (IHM) egy nyolctagú magyar könnyűzenei együttes, mely paródiáiról és ezek közé szervezett tévéműsorairól ismert. A pop, rock, reggae, techno, rap és a mulatós zene egyaránt szerepel repertoárjukban, de például a Boci, boci tarka című gyermekdal gospelváltozata vagy a Village People YMCA-jéből elferdített Mirigy-himnusz operajellegű előadása is a nevükhöz fűződik.
Tagjai: Kabai László (dobok), Ambrus Zoltán (gitár), Molnár Imre (basszusgitár), Papp Ferenc (gitár), Sipos Péter (ének), Sipos Tamás (ének), Uszkó László (szintetizátor),Varga György (ének).A 2002- ben alakult Balkan Fanatikegyüttes tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatiknéven egyesítik zenei elképzeléseiket. Yorgosz Tzortzoglou már 30 éve zenél, s mindig is népzenei alapokkal dolgozott, a Barbaronak, valamint a Gépfolklórnak volt a vezetője. Az ő ötlete volt, hogy Lepés Gábor (Lepe) - Ákos, Pierrot és a Ganxsta Zoli és a Kartel producertársa és hangmérnöke - által képviselt elektronikus zenét elegyítsék népzenei elemekkel. Mivel a népzenei elemek főleg keletiek, balkániak, így lett a zenekar neve Balkan Fanatik.