Szerda, 2020. április 8.
DÉNES napja
Menü

Köztér

Kedd, 2012. október 30. | Szerk.

Kattintható a könyvvásár honlapja


Nyilvános a 18. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár weboldala – a nagy múltú rendezvény történetének első hivatalos honlapja a vasarhely.ro kulturális és közéleti portál aloldalaként működik.

Színes vásár, színes honlapon

 

Az idei rendezvény jellegéhez illő módon a honlap is színes kínálattal várja látogatóit. Az érdeklődők a teljes programot, a fellépők részletes bemutatását, egy vadonatúj vásártérképet, folyamatosan frissülő hírfolyamot és az elmúlt évek fotóarchívumát böngészhetik.

 

 

A főszerep természetesen továbbra is a könyveké, a honlapon kiemelt figyelemben részesül a résztvevő kiadók és a kiállítók sokszínű könyvajánlata. A Kiemelt könyvajánlatok fül alatt közel 100 kiadvány közül válogathatnak az érdeklődők, a kategóriák szerinti csoportosításnak köszönhetően pedig a lehető legegyszerűbb módon kereshetnek rá a kedvezményes könyvekre, legújabb kiadványokra.

A honlapon emellett helyet kapott az Erdélyi Magyar Televízió által készített videóajánló is, amely szintén újdonsága az idei rendezvénynek:

 

Szellemi védnöke van a vásárnak

 

A Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár lassan két évtizedes múltjához mérten, ettől az évtől nem csak a nagykorúvá válást ünnepeljük, de szellemi védnököt is választottunk a háromnapos rendezvénynek. Tekintettel arra, hogy Marosvásárhelyen – és nemcsak – az irodalmi mércét mindmáig a Látó szépirodalmi folyóirat képviseli, értelemszerű, hogy őket illeti a vásár történetének első védnöki címe. A folyóirat szerkesztőségének a rendezvényhez, könyvekhez, illetve az irodalomhoz fűződő gondolatait ide kattintva olvashatjátok.