Vasárnap, 2019. szeptember 22.
MÓRIC napja
Menü

Köztér

Hétfő, 2011. szeptember 26. | Farkas Katalin

Kétnapos kaland a Föld körül


Mintegy 500 gyerek részvételével tartották meg hétvégén a Kétnapos kaland a Föld körül elnevezésű gyerekfesztivált a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban.

 „Célunk a gyerekeket ellopni a tévé és internet fogságából, reális térben és időben biztosítani számukra az ismerkedés, a játszva tanulás lehetőségét” – foglalta össze a vasarhely.ro megkeresésére a rendezvény célkitűzését Gál Csilla a fesztivál szervezője.
A két napos rendezvény programjai a földünk sokszínűségére, változatosságára épültek, így a gyerekek úgy ismerkedhettek meg a különböző földrészek, országok sajátosságaival, úgy lehettek részesei a nagy felfedezők világának, vagy úgy tapasztalhatták meg az olimpiai játékok hangulatát, hogy közben észre sem vették mennyivel több információ birtokába jutottak ismertette a hétvégét Farkas Boglárka, a pedagógiai Líceum diákja, aki önkéntesként vett részt a Rotaract Téka Club által szervezett eseményen.


 

„Mindezek mellett rengeteg, szám szerint 34 típusú kézműves foglalkozás várta a 6 és 12 év közötti maros megyei gyerekeket, többek között gyöngyöt fűztek, ékszereket gyártottak, papírt hajtogattak, gyöngyállatkákat fabrikáltak, drótfát készítettek, bogoztak, fakanál bábut készítettek, nemezeltek” - sorolt fel néhányat a különböző kézműves tevékenységek közül Gál Csilla a Rotaract Téka Club egykori elnöke.
 A kézműves foglalkozások mellett pedig a nagy népszerűségnek örvendett a Bátorság próba, de szép számban látogattak a szépségszalonba, vagy a táncházba. Ugyanakkor helyi sportklubokat hívtak meg, akik a mozgás örömét próbálták megmutatni a kicsiknek, de különböző tánccsoportok is felléptek, mint a Kendi Csillagok nevű néptánccsoport, a Hármasfalusi tánccsoport, A Dance Art Táncegyesület. A bábszínház világába is betekintést nyerhettek a Habakuk bábszínház jóvoltából, valamint sport- és akrobata-bemutatókra is sor került.

Gál Csilla hangsúlyozta a fesztivált mintegy 50 ember két hónapos munkája előzte meg, az anyagi kiadások nagy részét pedig a Swimathon jótékonysági úszóversenyen, a Rotaract Téka csapata által nyert pénzből és a támogatók adományaiból fedezték.