Hétfő, 2020. július 6.
CSABA napja
Menü

Köztér

Szerda, 2014. január 8. | Farkas István

Kikarikázhatnak a főtérről a bringások


Összeszorult a torkuk év elején a marosvásárhelyi kerékpárosoknak – a hosszas lobbizás után feloldott főtéri kerékpáros forgalmat ugyanis ismét korlátozhatják. A városi közterület-kezelő osztály – a megyei és marosvásárhelyi közlekedési rendőrség megkeresésére hivatkozva ugyanis egy átiratot küldött a polgármesteri hivatalnak, amelyben a polgármesteri hivatalnak azt javasolja, hogy tiltsa be, illetve korlátozza a főtéri kerékpáros forgalmat. A vasarhely.ro által megszerzett dokumentumban arra hivatkoznak, hogy a kerékpár-forgalomkorlátozás feloldása nem érte el a várt eredményt, a főtéren bringázók 2014-ben több balesetet is okoztak, hárman pedig súlyosan megsérültek. Emellett azt is leszögezik, hogy az úthálózat nem teszi lehetővé, hogy a szabványoknak megfelelő, biztonságos kerékpársávot alakítsanak ki a főtéren, ugyanakkor a közlekedési szabályzat még önmagában nem elégséges ahhoz, hogy biztonságossá tegye a biciklis közlekedést.

Az átiratban Damaschin Ioan, a megyei rendőrség főfelügyelőjének az indoklása is szerepel. Arra hivatkozva kéri a korlátozás visszavezetését, hogy az E60-as és E15-ös utak egy-egy szakasza a főtéren vezet át. „Marosvásárhelyen több mint 150 ezer járműtulajdonos van, ezek közül 117 ezer autós és 3500 motorkerépáros, több mint 185 ezer marosvásárhelyinek van jogosítványa. Marosvásárhely közúti forgalma ennek következtében rendkívül zsúfolt, annál is inkább, mert nincsenek alternatív útvonalak. A járműforgalom nagy része a főtéren át halad” – áll az indoklásban.

 

A helyi önkormányzat 2007-ben oldotta fel a kerékpárközlekedési tilalmat a főtéren, a határozatot azonban pénzhiányra hivatkozva nem alkalmazták. A gyakorlati tilalomfeloldás 2012. november 29-én következett be, ekkor alkalmazták a 122-es helyi tanácshatározatot, a 2012/25-ös helyi tanácsi határozattal elkülönítettek a költségvetésben egy összeget a kerékpársávok kialakítására, ami azonban nem öltött testet. A kerékpárosok viszont csak 2013 április 19-től tekerhetnek a főtéren.

 

 

Claudiu Maior 2013 tavaszán még politikai tőkét kovácsolt a kerékpározást tiltó tábla levételéből

„Az átirat több ponton is nagyon ellentmondásosan fogalmaz – egyrészt kiemeli a biciklizés előnyös oldalát, másrészt a baleseti statisztikákra hivatkozva (amelyből nem derül ki, hogy pontosan hány és milyen baleset történt a Rózsák terén és a Győzelem téren) és arra a tényre, hogy a Polgármesteri Hivatal nem jelölte ki a bicikliútakat (forráshiány miatt) további intézkedések életbe ültetését kéri” – nyilatkozta a vasarhely.ro-nak ezzel kapcsolatban Gál Sándor, a Marosszéki Közösségi Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A polgármesteri hivatal illetékes szakosztályának erre az átiratra két javaslata van: a téli időszakra, amikor csúszósak az utak tiltsák be a kerékpárforgalmat (erre nincs szükség helyi tanácshatározatra, mert a Közúti törvényben van erre vonatkozó cikkely – csúszós, havas úton nem szabad biciciklizni) vagy a kerékpársávok kijelöléléséig tiltsák be újra a kerékpáros forgalmat.

 

Ezt egyébként Valentin Bretfelan, a marosvásárhelyi helyi rendőrség vezetője már meg is lebegtette egy tegnap délelőtti rádióinterjúban. „A közlekedési törvény külön kiemeli, hogy azokon a helyeken, ahol nincsenek bicikliutak, és a forgalom nagyon zsúfolt, ahogyan ez Marosvásárhely központjának esetében fennáll, hiszen egy régi belvárosról van szó, ahol szűkek az utcák, tilos biciklivel közlekedni. Ilyenkor télen, amikor nedves, jeges az úttest, különösen veszélyes kerékpárral áthaladni a főtéren, nyári időszakban még lehet közlekedni, ha a kerékpárosok betartják a forgalmi szabályokat” – nyilatkozta az Erdély FM-nek.

 

 

A marosvásárhelyi kerékpárosok évente két-három alkalommal belepik a város központját

 

„Tipikusan annak az esetnek vagyunk a tanúi amikor a romániai közintézmények konkrét megoldás helyett a felelősséget próbálják áthárítani magukról – hiszen a tanácshatározat értelmében a polgármesteri hivatal már rég ki kellett volna jelölje valamilyen formában a bicikliutat a főtéren” – magyarázta Gál Sándor. Úgy véli ugyanakkor, hogy „ez az epizód egy nagyobb játszma része is – éspedig a főtéri parkoló körül folyó vita miatt – ebbe a vitában érvként tudja felhasználni a hivatal, hogy amennyiben megvalósul a főtéri parkoló, a most a Rózsák terén található parkolók helyén jelöljék ki a biciklisávokat”.

 

Érdeklődésünkre elmondta, a civil szervezetek 2013 májusában konkrét javaslatokat tartalmazó tervezetet nyújtottak be a polgármesteri hivatalhoz – amelyet azonban nem valósítottak meg. A polgármesteri hivatal által iktatott javaslatok itt érhetők el.

 

Bretfelan azonban az Erdély FM-nek azt mondta, a civil szervezetek tervei hiányosak voltak. „Hiányos tanulmányokat és terveket készítettek. Olyan útvonalakat jelöltek ki, amelyeken rosszak voltak az útkereszteződések, és nem engedhetjük meg, hogy megbénítsuk az autós forgalmat azért, hogy a kerékpárosok el tudjanak haladni, mint ahogyan ez az Aranykakasnál történt volna. Olyan megoldásokat kell találni, amelyek nem akadályozzák a forgalmat, elsőbbséget adnak a gyalogosoknak, de lehetővé teszik a kerékpáros közlekedést is” – magyarázta Valentin Bretfelean, a marosvásárhelyi rendőrség vezetője.

 

A kerékpáros közlekedés egyébként egész Marosvásárhelyen mostoha gyereknek számít. Egy tavaly decemberi felmérésből például az derült ki, hogy a marosvásárhelyi középiskolás diákok 66 százaléka rendelkezik ugyan kerékpárral, de egy bizonyos napon csupán 1 százalékuk ment biciklivel iskolába