Vasárnap, 2019. szeptember 22.
MÓRIC napja
Menü

Köztér

Hétfő, 2011. október 10. | Szerk.

Liszt Ferenc víziói: eredményhirdetés


 

Ferencz Erzsébet Zsófia (Csíkjenőfalva) A tehetség kötelez és Felházi Ágnes Judit (Kolozsvár)  Vándor éji dala című munkái megosztva nyerték a Marosvásárhelyi Kulturális Központ Liszt Ferenc víziói című képzőművészeti pályázatának ezer eurós fődíját. A szervezők által felkért szakmai bizottság – Gyarmathy János, Csutak Attila, Moldován György és Kiss Ármánd Zoltán képzőművészek – indoklása szerint a pályázatra beküldött alkotások két kategóriába sorolhatók: voltak pályaművek, amelyeken érződött, hogy a Liszt Ferenc víziói című képzőművészeti pályázatra készültek, így szorosan kötődtek a megadott tematikához, és voltak olyan művek, amelyekről egyértelműen megállapítható, hogy a felhívás előtt készültek.

Ferencz Erzsébet Zsófia: A tehetség kötelez

Annak ellenére azonban, hogy az első kategóriába soroltak szorosan kötődtek Liszt Ferenc világához, a szakmai zsűri úgy véli, kevésbé kidolgozott, szakmai szempontból kifogásolható alkotások. Ezzel szemben  azok a képzőművészeti munkák, amelyek nem kapcsolódtak szorosan a megadott tematikához, színvonalas, érett kompozícióról árulkodó alkotások.
A Marosvásárhelyi Kulturális Központ és a Romániai Képzőművészeti Szövetség Marosvásárhelyi Fiókja a Balassi Intézet és a Maros Megyei Tanács támogatásával hirdetett képzőművészeti pályázatra az október 4-i határidőre 28 képzőművész 46 alkotása érkezett. A pályamunkák különböző technikákkal készültek, a hagyományos olaj és vászon mellett találunk tussal, szénnel készült alkotásokat, textilműveket, illetve kő-, fa-, fém- és üvegszobrokat.

Felházi Ágnes Judit:  Vándor éji dala

A pályamunkákból nyílt kiállítás október 10-e és 16-a között a marosvásárhelyi G. Caféban (Cuza Vodă utca 33 szám) tekinthető meg. Az ünnepélyes díjátadóra október 16-án este 7 órakor kerül sor a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermében.