Szerda, 2020. szeptember 30.
JEROMOS napja
Menü

Köztér

Csütörtök, 2012. október 18. | Nagy J. Attila

Meccselőzetes: Maros KK – Gaz Metan Medgyes


Csütörtökön, október 18-án, este 6 órától ismét Marosvásárhelyen, a ligeti Sportcsarnokban lép színre a Maros KK kosárlabda csapata. Két, eredményben és mutatott játékban egymással teljesen ellentétes mérkőzés után (vereség itthon a temesvári KK-val és győzelem a bajnok ESK Ploieşti otthonában) egy újabb kemény diónak ígérkező együttes, a medgyesi Gaz Metan lesz az ellenfél.

Az elmúlt idényben harmadik medgyesiek csapata jelentős változást szenvedett a nyár folyamán, a csapat technikai vezetését a kolozsvári egyetemi csapattal tavaly bajnok Marcel Ţenter vette át, de a játékosállományban is jelentős cserékre került sor.

Így Tudor Jucan például nyolc évi játék után váltotta le a kék-sárga mezt és igazolt a Maros KK-hoz, benne bizonyosan ég a bizonyítási vágy egykori csapata ellen. Akárcsak Jakab Krisztiánban, aki szintén játszott Medgyesen, amikor a marosvásárhelyi felnőtt kosársport hirtelen eltűnt a térképről.

A Gaz Metanhoz frissen érkezők között megtaláljuk Andrei Mandache-t, a Ciprusról hazaigazolt, jelenleg legjobbnak tartott, román jétlkirányítót, valamint a szerb Dundjerski-t, valamint az amerikai Paul Graham-ot és Michael Richard St. John-t. De természetesen a legnagyobb érdeklődést Aleksandar Mladenovic „visszatérése” jelenti, hisz a szerb center a Vásárhelyen töltött egy év során (2010-2011)  harciasságával, szerénységével és csapat iránt való elkötelezettségével beírta magát a szurkolók szívébe.

           

Aleksandar Mladenovič, itt még vásárhelyiként kék-fehér mezben

 

Megjegyzendő még, hogy az utolsó három bajnoki idényben egyszer sem sikerült a vásárhelyieknek diadalmaskodniuk, a utolsó Maros KK győzelem a gázasok ellen még 2009-ben történt, úgyhogy elérkezettnek tekinthető az idő egy újabb sikerre.

A bírói hármas egyik tagja az a kolozsvári Doru Vinaşi lesz, akiről már megszokhattuk, hogy az általa dirigált meccsek nagy része a Maros KK vereségével végződik. Például alig két hete, a temesváriak ellen itthoni mérkőzés.

Reménykedjünk azonban, hogy az összecsapás főszereplői nem a bírók, hanem Srecko Sekulovič legényei lesznek.