Szombat, 2020. szeptember 26.
JUSZTINA napja
Menü

Köztér

Csütörtök, 2016. október 27. | Szerk.

Megújul a Maros megyei RMDSZ-képviselet


Csütörtökön délelőtt iktatta a Maros Megyei Választási Irodánál a szenátori és képviselő jelölési iratcsomókat a Maros megyei RMDSZ.

„A Szövetség megújult erővel vesz részt a december 11-i parlamenti választásokon. A több cikluson át politizáló megbecsült Maros megyei politikusok nem vállaltak újabb mandátumot, de tovább is számítunk segítségükre a Szövetség munkájában” – olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

Az írják, hogy Dr. Vass Levente a képviselői lista vezetője azért indul, mert elhivatott és elkötelezett. Diákkora óta arra törekszik, hogy hasznára legyen a közösségének. „Egyrészt hasznos akarok lenni, másrészt tudom is, hogyan kell annak lennem”- hangsúlyozta a jelölt.

„A képviselő jelöltségre azért vállalkozom, mert úgy vélem, hogy nagyon sok olyan döntés születik, amely lányaink, a nők, anyák, nagymamák mindennapi életét is befolyásolja és amely meghozatalánál nekünk is jelen kell lennünk és el kell mondanunk véleményünket” – mondta Csép Éva Andrea, képviselőjelölt.

Novák Zoltán szenátorjelölt elmondása szerint azért vállalkozott a megmérettetésre, mert hisz abban, hogy a közösségi szolidaritás, minőségi oktatás, a stabil gazdasági helyzet, az önkormányzatok és a parlamenti képviselet közötti együttműködés jelentik a jövő garanciáit.

„Mind az RMDSZ-frakcióban mind pedig szakbizottságokban javaslatokkal, építő jellegű, megvalósítható kezdeményezésekkel kívánok hozzájárulni a jogalkotáshoz, amely az erdélyi magyarság ügyét egységesen előre segíti!”- mondta el terveit az iratcsomó iktatásakor Császár Károly Zsolt szenátorjelölt.

„Meggyőződéssel vallom, hogy nincsen egyéni boldogulás a közösség boldogulása nélkül. A cél, tehát olyan otthont, jövőt és olyan Erdélyt teremteni, ahol jó élni, ahol biztonságban tudjuk családjaink, ahol nincsenek veszélyben jogaink s javaink!” – mondta el Biró Zsolt a jelöltségi dossziék leadása alkalmával. 

Képviselőjelöltek: Vass Levente, Csép Éva Andrea, Biró Zsolt, Soós Zoltán, Tubák Nimród, Fodor József, Hamar Alpár Benjámin, Kedei Pál Előd, Peti András, Serár Lóránd

Szenátorjelöltek: Novák Csaba Zoltán, Császár Károly, Kozma Mónika, Kupás János, Fülöp József, Brassai Zsombor