Vasárnap, 2019. augusztus 25.
LAJOS, PATRÍCIA napja
Menü

Köztér

Hétfő, 2015. október 5. | Csonka Helga

Mesés autó, fából


„Íme három év megfeszített munkája” – mutat büszkén 67. Frankfurti Nemzetközi Autószalon (Internationale Automobil-Ausstellung) talán legexkluzívabb masinájára Szabó Péter. A legexkluzívabb jelző nem véletlen, a csodaautó karosszériája kőrisfából készült, a motorháztető alatt egy 1982-es 2,3 literes Ford Taunus V6-os szíve dobog, az ülések egy Ford Probéból származnak, míg a szélvédő egy Mercedes-Benz Cobrából, az elektronika pedig egy német autónavigációs cég munkája. Egyelőre még nincs forgalomba iratva, de a Román Gépjármű-bejegyzési Hivatal egy volt vezetője ígéretet tett arra, hogy segít ebben.

Klasszikus vonalvezetés, már-már retróba hajló szín és formavilág, amit visszafogottan dobnak fel az olyan modern elemek, mint a ledlámpa vagy a navigációs rendszer – ez Júlia, a „fából készült vaskarika”, az operaénekes asztalos (asztalos operaénekes?) remekműve. A remekmű jelző sem véletlen – az autóról tucatnyi cikk jelent meg az elmúlt időszakban a külföldi szaklapokban, a frankfurti autószalonon pedig simán lepipálta népszerűségben a mellette kiállított százezer eurós Maseratit.

„Valamennyi látogató megkopogtatta a karosszériát, így bizonyosodva meg arról, hogy valóban fából készült-e, majd elismerően bólogatott. Az érzés, ami ilyenkor kavargott bennem, leírhatatlan” – meséli Szabó Péter koronkai háza udvarán, miközben a port törölgeti az autó sárvédőjéről. Majd azt mutatja, hogy néhány apróság még hiányzik ahhoz, hogy az autó teljes legyen. „Fel kell szerelnem az ablaktörlőt, a visszapillantó tükröket. De ez már csak amolyan utolsó simítás” – mondja. Ahhoz azonban, hogy az utolsó simításokhoz érjen, mintegy 18 ezer euróra és három évnyi megfeszített munkára volt szükség. És ez áldozat nemcsak a mester, hanem felesége részéről is.

„Az autó a feleségem után kapta a nevét. A kiállítás előtti utolsó hónapokban rengeteget dolgoztam rajta, naponta legkevesebb 12, legtöbb 18 óra munka után a feleségem igencsak megérezte a hiányomat, ezért úgy gondoltam, ennyit igazán megérdemel. Mindemellett a Júlia név különleges, és találó egy ilyen nőies autóhoz” – magyarázza.

A kérdésre, hogy honnan jött a faautó elkészítésének az ötlete, elmosolyodik. „Szeretem az egyedi dolgokat, a kihívásokat” – válaszolja. „Hat éve készítettem egy fából készült hintót, amit esküvőkre lehet bérelni. Miután láttam, hogy nagy az érdeklődés iránta, elkezdtem olvasgatni a fából készült járművekről. Ekkor tudtam meg, hogy tömör fából még nem készült autó, ezért úgy döntöttem, úttörő leszek” – meséli mosolyogva Szabó Péter.

Elismeri, a három év alatt voltak napok, amikor nem tudta, hogy hogyan tovább. „Sokat töprengtem egy-egy résznél, hogy hogy illesszem össze a darabokat, vagy hogy oldjam meg a kerekek megfelelő elhelyezését, vagy azt, hogy egyforma legyen a két oldal” – emlékszik vissza a munkásnapokra Szabó Péter.  „Türelem, véget nem érő türelem, ez az alapja mindennek” – mondja mosolyogva, nem is annyira nekünk, inkább magának. Hamarosan ugyanis újabb fába vágja a fejszéjét – elektromos autó megépítését tervezi, természetesen fából. És nem titkolt vágya, hogy egy fából készült, teljes felszereléses lakókocsit is építsen a közeljövőben.

A mester munkája nem öncélú, nem magának dolgozik, sokkal inkább a munka öröméért. Ez azt jelenti, hogy a Júlia nevű faautó eladó. Szabó Péter azt mondja, türelmesen kivárja azt az ajánlattevőt, aki megbecsüli és szeme fényeként fog vigyázni a „törékeny lelkű” autókülönlegességre. És természetesen anyagilag is „bizonyítja” mindezt. De addig is, az idén az ősszel megrendezendő esküvői kiállításon, amelynek a Promenada Mall ad otthont, a már jól ismert fahintó mellett Júlia is ott fog „pózolni”. 

A szerző fotói