Kedd, 2020. augusztus 11.
ZSUZSANNA, TIBORC napja
Menü

Köztér

Hétfő, 2012. április 2. | MTI

Nemzetközi sajtótréfák


Stadionszagú kölnit dobnak piacra Nagy-Britanniában, valóságshowban keres új tanácsadót a brit kormány, amerikai elnök lehet Arnold Schwarzenegger - egyebek között ilyen hírekkel viccelődött a brit és német média vasárnap, április 1-jén.

Az Arsenal futballcsapat drukkerei örülhettek egy pár óráig annak a hírnek, amely a The Sun bulvárlap hasábjain tudatta, hogy a londoni klub kölnit dob piacra, amelynek olyan szaga van, mint a csapat stadionjának. „A 23 fontba kerülő parfüm a játékosok masszázsszobájából, a frissen nyírt pályáról és Arsene Wenger edző bőrüléséből áradó illatok kavalkádját fogja egybe... Ez bármikor visszavisz engem az Emirates stadion szívébe” – idézte az újság Jack Wilshere futballistát, aki segített a szagok kiválasztásában és tesztelésében.

A szurkolók okkal dőltek be a kölnikacsának – a labdarúgó világbajnokság idején
már jelent meg stadionillatú parfüm

A The Sunday Telegraph vasárnapi lap az adta hírül, hogy a brit konzervatív kormány tárgyalásokat kezdett a kereskedelmi televíziókkal, hogy valóságshow keretében találjon új tanácsadót a miniszterelnöki hivatalba, a Downing Streetre. Olyan személyt keresnek, aki képes a hagyományos konvenciókon túllépve gondolkodni – írta. „A versenyzőknek radikális, de működő politikai elképzelésekkel kell előállniuk, amelyek a Whitehall szigorát is kiállják. Olyan szakértői zsűri előtt kell megfelelniük, amely volt közszolgákból, miniszterekből áll, mint például Michael Portillo volt védelmi miniszter” – olvasható a The Daily Telegraph brit napilap honlapján lévő bolondozások napi összeállításban.

Az ARD német tévécsatorna tudósítója vasárnap azt jelentette Los Angelesből, hogy elhárult az akadály az elől, hogy Arnold Schwarzenegger amerikai elnök legyen, mivel a legfelsőbb bíróság eltörölte azt a kitételt, hogy csak az Egyesült Államokban születettek szállhatnak versenybe az elnökválasztáson. Így már szabad az út, hogy az ausztriai születésű Schwarzenegger, aki a republikánus párt színeiben Kaliforniát kormányozta, elinduljon az elnökválasztáson.

ARD német tévécsatorna április 1-jén közölt álhíre szerint Schwarzenegger
válthatja Barack Obamát