Csütörtök, 2018. február 22.
GERZSON napja
Menü

Köztér

Péntek, 2014. szeptember 5. | Szerk.

Népszerűsítik a kerékpározást


A városi kerékpározást népszerűsítő versenyt szervez szeptember 1-je és 22-e között a Marosszéki Közösségi Alapítvány. Az Egy hónap kerékpárral a városban elnevezésű versenyt az nyeri meg, aki a jelzett időszakban a legtöbb kilométert tekeri le a város, illetve 20 kilométeres vonzáskörzetében. Az elsődleges célja azonban, ha lehet azt mondani, sokkal nemesebb a versenynél. Így szeretnék felmérni azoknak a marosvásárhelyieknek a teljesítményét, akik munkába, bevásárolni vagy épp szórakozni mennek kerékpárjukkal, illetve sportszerűen használják azt.

A szeptember 1-je és 22-e között zajló kihíváson azok vehetnek részt, akik letöltik az Endomondo/Strava alkalmazást a mobiltelefonjukra, majd bejelentkezve az Egy hónapig kerékpárral elnevezésű Challenges-re, minden alkalommal, amikor kerékpárral közlekednek a városban, elindítják az alkalmazást.

Azokat a versenyzőket díjazzák, akik a legtöbb kilométert teszik meg kerékpárjukkal a verseny ideje alatt. Az első helyezett díja két személyre szóló hétvége a szovátai Belvedere Szállodában, a második helyezetté MarosOnBike ajándékcsomagot, a harmadik pedig pólót kap. Az igazi nyertes azonban a város, amelyet kevesebbet szennyezünk, illetve az, aki a kerékpározással, egy picivel ugyan, de egészségesebb életet él.