Szerda, 2020. április 8.
DÉNES napja
Menü

Köztér

Vasárnap, 2012. augusztus 26. | Tamás István

N.O.H.A. – Szívből jön


A tegnap esti koncertjük után sajtótájékoztatót tartott a N.O.H.A három tagja: a brazil Camila de Oliveira, aki a zenekar hangja és dalszövegírója, az amerikai Mc Chevy, akit kirobbanó energiájáról lehet felismerni és nem mellékesen szövegíró, valamint jelen volt még a zenekar atyja, a cseh származású Philip Noha, aki zeneszerzőként a különleges hangzásokért felelős, és a zenekar szaxofonját is ő fújja.

A kérdésre, hogy számukra miben különbözik az idei Félsziget az előző kettőtől Mc Chevy egyszerű válasszal vágta ki magát. A tavaly nem kerültünk fel a fő színpadra, idén ott voltunk – mondta a füléig érő mosolyával. A folytatásban arról is mesélt, hogy nagyon sokat tud Romániáról, mivel az egyik legismertebb slágerük, a Tu Café videóklippjét is itt forgatták.

Elmondták, hogy a banda jelentős változásokon esett át, de mindvégig a minőség jegyében próbáltak dolgozni. Úgy gondolják, hogy csapatként is megerősödtek, jobban tudnak együttműködni. Ennek bizonygatásául Mc Chevy egy telefonos alkalmazást kezdtek el reklámozni, amely segítségével a kedves rajongók folyamatosan figyelemmel követhetik a banda alakulását, fellépéseit, híreit, és ki tudja még mi mindent. Megtudtuk, hogy a zenészek főként Prágában dolgoznak, mert úgy érzik, hogy a városnak olyan kreatív energiái vannak, amelyeket feltétlenül ki kell használjanak. A közös munka eredményét novemberben hallgathatjuk meg egy új album formájában, amelynek fogadtatásához nagy reményeket fűznek. Az új album mellé természetesen új videoklippel is készülnek.

A zenekar tagjaként úgy látom, hogy folyamatosan egymásból merítkezünk. Amennyiben magamról beszélek, mindenféle helyzetből próbálok ihletet nyerni. Azt gondolom, hogy a zene lehet a változás és a változtatás fegyvere. Akkor tudom, hogy egy zene jó, ha érzem, hogy meg tudja érinteni a lelkemet, vagy, ha szívből jön. Szerencsére az egész csapat nagyon érzékeny erre, és nem pusztán zenél, hanem megpróbál valami többet kihozni magából — mesélte Camila.

Philip Noha elárulta még, hogy már tárgyaltak a Fesztivál menedzsmentjével, és úgy néz ki, hogy a következő fesztiválon is találkozhatunk velük.

Fotók: Kurta Kinga