Csütörtök, 2020. április 9.
ERHARD napja
Menü

Köztér

Szerda, 2012. szeptember 5. | Nagy J. Attila

Novák Ede újra paralimpiai érmes


Az ezüstéremmel kellet beérnie ezúttal Novák Károly Eduárdnak a Londonban megrendezett paralimpiai játékokon. A csíkszeredai kerékpáros a ma délben megrendezett 24 kilométeres egyéni időfutam keretében a második legjobb időt biciklizte, 33:06,93 perces eredményét csak a szombaton legyőzött cseh Jiri Jezek tudta túlszárnyalni.

Ezáltal kettejük egyéni vetélkedésében tökéletes az egyenlőség, mindketten egy-egy arany-, illetve ezüstéremmel büszkélkedhetnek a londoni játékokon.

A verseny során, melyet a motorsportok számára kialakított Brands Hatch pályán rendeztek, a sportolóknak három 8 kilométeres kört kellett megtenniük. Az aranyérmes kiléte az első harmadban dőlt el, amikor a cseh fiú nyolc másodpercet vert Novák Edére, a következő két körben meg közel hasonló időt menve a végére hét másodperces előnnyel nyerte a C4 kategóriájú fogyatékosoknak kiírt versenyt.

Ennek ellenére Ede eredménye így is megsüvegelendő, hisz egy nagyon erős mezőnyben sikerült favorithoz méltó versenyt produkálnia.

 


 

Novák Ede eredménye a Paralimpiai Játékok honlapján

 

A folytatásban még egy lehetőség maradt éremszerzésre, csütörtökön az országúti versenyt bonyolítják le, amelyben 40 kerekes fog megmérkőzni, Novák Ede és Jezek mellett többek között a 47 éves, szintén csíkszerdai Török Imre, valamint a mai bronzérmes cseh Jiri Bouska is.