Vasárnap, 2020. szeptember 27.
ADALBERT napja
Menü

Köztér

Kedd, 2012. június 26. | Szerk.

Nyári Irodalmi Játékok a G. Caféban


Új irodalmi rendezvény-sorozat indul a G. Café és a Látó szépirodalmi folyóirat szervezésében. A sorozat első meghívottja Vida Gábor író, akinek a Magvető Kiadó gondozásában frissen megjelent novelláskönyvét a rendezvény-sorozat házigazdája és szervezője, Szabó Róbert Csaba mutatja be. A rendezvények állandó helyszíne a G. Café (Cuza Voda u., 33. sz.).

A melankólia, a tüdőbaj és a szifilisz mellett új irodalmi betegség van a láthatáron? Mi ennek a neve? Magány? Kétely? Jöjjön el, és megtudja, Vida Gábor írói világában, a mai magyar kortárs prózában mit jelent egyedül lenni.

A kétely meg a hiába című könyv fülszövege: „Történeteit az ember ingyen kapja: kitalálja őket vagy megesnek vele. A forma ennél összetettebb kérdés, minden elbeszélés a mondhatóság mentén szerveződik. Ebben a könyvben Vida Gábor történetei szándékoltan nem állanak össze regénnyé, bár egyazon világ darabjai. Szilánkokra robban egy bögre, egymásba fonódó monológokat suttognak a szereplők, van bicikli, pingpongasztal és medve, átvonulnak a tájon farkasok, zsánerfigurák és futballisták jönnek-mennek, mintha egy soha el nem készülő film jelenetei követnék egymást a valóság és a képzelet elmosódott határvidékén. Hol is élünk? Éppen ott, ahol a képzeletünk még a valóságban tart.”

A Nyári Irodalmi Játékok további meghívottjai:

Július 12.                      Székely Csaba író, drámaíró

Július 17.                      Kiss Tibor Noé író

Augusztus 2.                Király Kinga Júlia író, dramaturg

Augusztus 22.              Garaczi László és Nagy Ildikó Noémi írók

Szeptember első hete   A József Attila Kör szerzői