Csütörtök, 2020. július 9.
LUKRÉCIA napja
Menü

Köztér

Kedd, 2014. december 23. | Szerk.

Nyomdaszagot viszünk az otthonokba


Ma és holnap kézbesítjük a Marosvásárhelyi Kulturális Központ karácsonyi ajándékát. A nyomtatott lap halálának hajnalán egy igazi, nyomdaszagú lappal lepjük meg a város magyar lakosságát. 
Nyáron döntöttünk úgy, hogy lapindításba kezdünk, a névválasztás után derült ki, hogy tulajdonképpen feltámasztottuk Pálffy Mihály egykori marosvásárhelyi ügyvéd társadalmi, közgazdasági, jogi, közigazgatási és vegyes tartalmú hetilaplapját. Lapunkat havonta fogjuk megjelentetni, azzal a nem titkolt céllal, hogy megpróbláljuk összefogni a közösséget, rávilágítani arra, hogy nem a múltba révedés, hanem a jövőbe tekintés vezet előre. Bebizonyítani a magyar lakosságnak, hogy van jövőnk Erdély központjában.
A lap betördelt, digitális változatát itt mutatjuk meg, a jobb alsó sarokra kattitva könnyedén kinagyítható és olvasható.
 
 
A Közérdek decemberi számát vasárnap éjszaka nyomtattuk ki, izgatottan vártuk, hogy kézbe vehessük az első lapot, ami leesik a futószalagról. Alább néhány fotón mutatjuk be a nyomdai munkafolyamatot.
 
 
Előhívás
 
 
A nyomdagép görgőin a kifeszített Közérdek, még óriásívekben
 
 
A nyomdászmester ellenőrzi, az első példányt, majd állít még néhány dolgot a nyomdagépen
 
 
Asztalon a kinyomtatott, összehajtogatott Közérdek.