Vasárnap, 2019. augusztus 25.
LAJOS, PATRÍCIA napja
Menü

Köztér

Csütörtök, 2012. június 21. | F. I.

Ott lesz az olimpián Trandafir Norbert


A marosvásásrhelyi Trandafir Norbert részt vesz a július 27-én kezdődő londoni olimpiai játékokon –  értesült a vasarhely.ro. Információnik szerint a Román Úszószövetség a napokban kapta meg a rangos sportesemény szervezőitől a Trandafir Norbert nevére szóló meghívót.  A 21 éves fiatalembernek nem ez az első olimpiai szereplése, négy évvel ezelőtt ugyanis részt vett a Pekingben rendezett nemzetközi viadalon. A sportoló legutóbb a debreceni úszó Európa Bajnokságon bizonyított, ahol bronzérmet szerzett a 100 méteres gyorsúszásban. A fiatal versenyző az EB után a Központ című hetilapnak adott interjúban elmondta: „Én úgy gondolom, hogy a maximumot sikerült kiadnom magamból. Európa legjobb úszói közt lenni nem kis teljesítmény. Én úgy gondolom, hogy kellő felkészüléssel ezután is hasonló eredményeket érhetek el, sőt, talán még jobbakat.”

A marosvásárhelyi úszó egyébként az egyetlen olyan erdélyi magyar sportoló, aki részt vesz az ötkarikás játékokon.

A marosvásárhelyi úszósport kiválóságának londoni szereplése nem volt egyértelmű , mivel az A szintet nem sikerült elérnie. A debreceni EB után az Erdélyi Magyar Televíziónak elmondta, a londoni öt karikás részvétel a Román Úszószövetségen múlik. „B szinttel is kijuthatok simán, az egész arról szól, hogy a Szövetség kérjen egy meghívót az én nevemre, mármint egy névre szóló meghívót. Általában ezt megszokták adni, most ezzel az eredménnyel nem kellene  gond legyen, minden a szövetségtől függ.”

Trandafir minden idők 43. Marosvásárhelyi olimpikonja – a fiatalember neve olyan nagy sportolók neve mellé kerül, mint dr. Pongrácz Antal kardvívó és Simon Ferenc vízilabdázó, Balló Ferenc szabadfogású birkózó vagy Nagy József diszkoszvető.