Hétfő, 2020. július 6.
CSABA napja
Menü

Köztér

Csütörtök, 2012. július 19. | Molnár Bea

PR Party – Tag night


A július 17-ei PR Party a tematikának köszönhetően mindenkire rányomta a bélyegét. Az emlékezés könnyítésére általában fényképeket hívunk segítségül, bár nem ez az egyetlen eszközünk. A keddi bulin fehér pólók és színes kariokák gondoskodtak arról, hogy maradandó emlékekkel térhessünk haza a Jazzből. Nem kellett sok időnek eltelnie, míg az unalmas fehér pólók karakteressé váltak. És ha már nem maradt hely, a bőr felületén folytatódott a „tag”-gelés.

Régebb divat volt a törött kezű osztálytársakon, barátokon maradandó emléket hagyni. Titokban mindenki azt remélte, hogy ettől majd hamarabb meggyógyulnak a „harci sebesültek”. Köztudottan nincs kapcsolat a gipszre firkált kéziratok és a csont összeforrásának időtartama között, mégis mindig előkerültek a közös emlékeket szavakba záró üzenetek a gipszen.

A legutóbbi PR Party tematikája ezekből az emlékekből ihletődött. Mivel a buli menetét kényelmetlenné tette volna, ha mindenkinek begipszelik valamelyik végtagját, a szervezők úgy döntöttek, egyszerűsítenek a dolgon. Lemondtak a gipszről, helyette egymás fehér pólójára lehetett firkálni. Sőt, az első 100 fehér pólóban érkező egy shot Becherovkát kapott ajándékba. „Azért találtuk ezt ki, hogy legyenek közös emlékek a fényképeken kívül, amelyek arra emlékeztetnek, hogy milyen volt az a barátokkal együtt eltöltött néhány óra. Az összefirkált pólókra a buli után lehet majd szavazni, és akinek a legstílusosabbnak, legkreatívabbnak bizonyul a pólója, annak következő bulin öt sört ajánlunk fel” – tudtuk meg a szervezők egyikétől.

Természetesen amiből csak lehet, versenyt kalapácsolnak, így a bulik közötti időszakban se merül feledésbe a PR Party neve. Ráadásul a jutalmakkal arra is ösztönzik az embereket, hogy a buli-sorozat következő alkalmára is elmenjenek. De nem a nyeremények vonzzák le az embereket, hanem a zene és a hangulat. Dj Andrissnak köszönhetően a bulizni vágyók reggelig éltek a változó ritmusok adta lehetőségekkel a táncparketten.

A kreativitásnak csak a kariokák véges száma és élettartama szabott határt. Ha úgy tetszett, a jelenlévők írásban hívhatták meg egymást egy italra, táncra, ismerkedésre. A művészi hajlamaikat eddig magukban rejtők festői mozdulatai néha felismerhetetlen alakokat teremtettek egymás pólójára. Amikor beteltek a fehér felületek, a bőr „megdizájnolása” következett. Volt, aki szívekkel díszítette kedvese testét, mások latin közmondásokkal késztették filozofálásra társaikat. Akadtak olyanok is, akik a vasarhely.ro-t „tetoválták” magukra. Szerencsére lemoshatónak bizonyultak az írószerek.

Hazatérve csak találgatni lehetett, hogy melyik mondatot ki firkálta fel. A pólókat levetve úgy érezhettük magunkat, akár a Memento című filmben szereplő Guy Pearce, aki teletetoválta testét az emlékezés érdekében. A mi testünkről a kariokák nyomai pár napon belül sikeresen lekoptak, ettől függetlenül egy újabb emlékezetes bulit köszönhetünk a PR Party sorozatnak.