Kedd, 2020. június 2.
KÁRMEN, ANITA napja
Menü

Köztér

Péntek, 2016. április 8. | F. I.

Rangsorolta a tanácsosjelölteket a választmány


Rangsorolta a városi választmány azokat a személyeket, akik tanácsosaspiránsként jelentkeztek az RMDSZ-nél. A listán nagyon sok az új arc, a jelenlegi tanácsosok 80 százaléka cserélődik, a csütörtök este kialakult végeredményre viszont még rá kell bólintson a Területi Állandó Tanács is.

Két elv érvényesült a rangsoroláskor – jelentette ki a vasarhely.ro-nak Peti András – egyrészt a területi képviseletet, másrészt a szakmaiságot tartottunk szem előtt. „A területi képviselet azért fontos, mert így egyértelmű, hogy melyik lakónegyedért melyik tanácsos fog felelni majd, a lakók így közvetlenül hozzá fordulhatnak majd” – magyarázta megkeresésünkre a város RMDSZ-szervezet elnöke, hangsúlyozva: az első tíz helyen mind a nyolc lakónegyednek van képviselője. A szakmaiság kritériuma azért fontos, mert így olyan személyek kerülhetnek majd az 5 városi szakbizottság valamelyiképbe, akik érdemben hozzá tudnak szólni az ott felmerülő kérdésekhez. A befutónak számító helyekre a nőszervezet és az ífjúsági szervezet (MIET) jelöltje is felkerült.

„De mellettük orvos, fogorvos, jogász, közgazdász, sportoló és vállalkozó is erősíti az RMDSZ tanácsosi listáját” – mondta Peti András. Hozzátette: betartják szavukat és továbbra is várják az EMNP két jelöltjét a 8., illetve 12. helyekre. Elmondása szerint a Magyar Polgári Párt, bár a korábbi egyezség értelmében befutó helyet kapott a listán, senkit nem nevesített.

A Területi Állandó Tanács elé kerülő lista így néz ki.

1.       Peti András (bár az alapszabályzat értelmében a városi szervezet elnökeként megilleti az első hely, ragaszkodott ahhoz, hogy titkos szavazással döntsenek arról, hogy hányadik legyen a listán.)

2.       Dr. Magyari Előd (fogorvos)

3.       Szászgáspár Barnabás (a Maros Kosárlabda Klub másodedzője)

4.       Csíki Zsolt (a Szász Adalbert Sportiskola igazgatója)

5.       Dr. Bakos Levente (közgazdász)

6.       Mózes Levente (közgazdász, jogász, közigazgatási szakértő)

7.       Bakó Szabolcs (a Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács jelöltje)

8.       Kovács Lajos (jogász)

9.       Novák Zoltán (történész)

10.   Furó Judit (műépítész, a Nőszervezet jelöltje)

11.   Boros Gyula

12.   Kovács Árpád Géza (hegyimentő)

13.   Dr. Makkai Gergely (meteorológus)

14.   Dr. Tamási Zsolt (történész)

15.   Bíró Csaba Szilveszter

Az RMDSZ-nek jelenleg 10 önkormányzati képviselője van a városi tanácsban.