Péntek, 2020. október 30.
ALFONZ napja
Menü

Köztér

Hétfő, 2015. január 19. | Szerk.

Szalagavató ünnepséget tartottak a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban


Hétvégén tartotta közös szalagavató ünnepséget a Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a Református Kollégium és a Római Katolikus Gimnázium.
 
 
Idén először tartottak közös maturándus ünnepséget Marosvásárhely három nemes iskoláinak szinte felnőtt végzősei.
 
 
Az eseményen beszédet mondott a három középiskola vezetője, elsőként szót kapott dr. Bálint István, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum igazgatója. Őt követte a pódiumon Benedek Zsolt, a Református Kollégium igazgatója, majd végezetül dr. Tamási Zsolt szólt a jelenlevő diákokhoz.
 
 
Az útravaló köszöntőket követően fellépett az iskola Kájoni János furulya együttese, majd a diákok bécsi keringőjével emelték az est hangulatát, viszont néptánc sem hiányozhatott az est repertoárjából.
 
 
A három iskola tíz végzős osztályai sorra osztályfőnökeik kíséretében vonultak a színpadra, ahol mindenkire feltűzték a maturándusi szalagot, és mindegyik osztály egy róluk szóló kisfilmet vetítettek le a közönségnek bemutatkozásként.
 
 
„Lassan. Biztosan. Nemsokára ezek lesznek az utolsó lépéseink életünk ezen szakaszában. Az idő, ami arcátlanul gyorsan telik, egyre erősebben húzza, vékonyítja azt a szálat, ami valaha minket egymáshoz és ehhez a közeghez kötött. Mindenki másként képzeli el a véget. Egységesen mégis kimondhatom, hogy minden pillanatot az utolsó bűvkörében élünk meg. Mostanra az eddig jelentéktelennek tűnő dolgok is különös fontosságot nyertek. Talán így próbálunk görcsösen kapaszkodni ahhoz, ami már jóformán a múlté.” (Nagy Hilda) - hasonló gondolatok sokaságát gyűjtötték össze a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákjainak honlapján, ahol néhány végzős diák évről évre megosztotta gondolatait és élményeit a középiskola utolsó 100 méterében.
 
 
Fotók: bolyaisok.ro