Hétfő, 2020. március 30.
ZALÁN napja
Menü

Köztér

Szombat, 2012. augusztus 25. | Tamás István

Tinie Tempah nem mutatott lassú tempót


A Félsziget második napján adott sajtótájékoztatót a fesztivál talán legkiemelkedőbb előadója, Tinie Tempah, civil nevén Patrick Chukwuemeka Okogwu – nem is csoda a rövidített művésznév. Az 1988-ban született fiatalember komoly sikereket ért el, és talán eddigi karrierje csúcspontjának számít a londoni olimpián való fellépése, ahol a legnevesebb brit zenészek között sorakozott.

Romániában még soha nem voltam, számomra az első benyomás mindig fontos. Úgy érzem, hogy tetszik és biztos, hogy sikerül majd egy hatalmas bulit csapni, nagyon sok energiával – mesélte az előadó, később a koncertjén erről tanúbizonyságot is tett. Kirobbanó jelenléttel csinálta végig a vállalt másfél órát.

 A művész elmondta, hogy nevét még az iskolatársai ragasztották rá, ami aztán az évek során annyira beleivódott a személyiségébe, hogy megtartotta. Az előadó éppen most dolgozik a második albumán, amelyet valamikor februárban készül kiadni. Ebben a pillanatban az utolsó finomításokon dolgozik.

Sajtótájékoztatón (felsziget.ro)

Számomra mindig a zene a fontosabb, majd csak utána jön a szöveg. Azt gondolom, hogy a zene az, amelyet először meghallunk és megragadja a figyelmünket, majd azután következik a szöveg, ami képes hihetetlenné varázsolni a zenét – gondolja Tinie.

 London rengeteg lehetőséget nyújthat arra, hogy felfedezzenek, ott van az X- faktor, de más tehetségkutató versenyek is léteznek, ahol észrevehetnek. Számomra a közösségi hálózatok nyújtották a legtöbb segítséget, azokon keresztül kezdtem el terjeszteni a zenémet.  A lemezkiadások már nem a régi módszerek szerint zajlanak. Ahhoz, hogy ismert zenész légy, nem is igazán fontos, hogy legyen kiadott lemezed, az online média gyökeresen megváltoztatott mindent, és ezzel tudni kell felvenni a lépést. Az elmúlt tizenöt évben a nem amerikai nemzetiségű rapperek árnyékban voltak, szinte elnyomásban. Mára az emberek a különlegeset, a mást keresik, ezért van most több esélyem brit zenészként érvényesülni – véli a rapper.

Tinie Tempah bevallotta, hogy nem sokat tud Romániáról, és megkért egy fiatal újságírónőt, hogy adjon neki órákat. Hallott már Drakuláról, csak azt nem bírja eldönteni, hogy a történet valóban igaz-e avagy sem. Amennyiben igaz – állítja a fiatal rímfaragó –, mihamarabb el kell hagynia az országot, talán egyből a koncert után.