Szerda, 2020. április 8.
DÉNES napja
Menü

Köztér

Péntek, 2012. augusztus 24. | Tamás István

Többen is lehettek volna a The Straits-en


A Félsziget első napján a The Straits lépett fel, amely a legendás brit Dire Straits zenekar egykori tagjaiból alakult újra, akik régi, már jól ismert dalaikkal igyekeznek visszanyerni a nagyérdemű figyelmét. Az eredeti tagok közé tartozik Alan Clark, Chris White, Terence Reis, Phil Palmer, nevükhöz olyan slágerek fűződnek, mint a Sultans of swing, vagy a Money for nothing. A zenekar tagjai pályafutásuk során egyénenként is kiemelkedő sikereket értek el, és akkora hírességekkel zenéltek együtt, mint Bob Dylan, Eric Clapton, Elton John, Phil Collins, vagy akár Tina Turner és ez a lista itt még korántsem ér véget.

Alan Clark, a zenekar billentyűse a délelőtt tartott sajtótájékoztatón mosollyal a szája szélén mondta el, hogy egy tartalmas másfél órával készültek, amelyet a romániai közönség számára „nagyon jól” fognak eljátszani.  Kiderült az is, hogy az együttes teljesen meg van elégedve a Vásárhely nyújtotta szálláslehetőséggel. Akkora a hotelszobánk, hogy az előző hotel is beleférne, ahol laktunk – mondta Chris White a banda szaxofonosa. Azonban Steve Ferrone sem hagyott alább a szellemeskedéssel, mert azt állította, hogy Románia az ország, amelyik a legközelebb fekszik a naphoz, mivel ilyen meleget rég érzett. A dobos nem először látogatja Romániát, elmondása szerint nagyon kedveli az országot. Az egyetlen problémája, hogy a jelzőlámpáknál túl rövid az átkelésre szánt idő, és ez megerőlteti a térdét.

A The Straits tagjai a sajtótájékoztatón

A sajtótájékoztatón továbbá kiderült, hogy a zenekar igyekszik friss maradni, a régi dalok repertoáron tartása mellett, új albumon is dolgoznak, ám egyelőre nem lehet tudni, hogy azt mikor adják ki. A zenekar tagjai más csapatokban is játszanak, de mind prioritásuknak érzik, hogy legelőször a Straits szekerét tolják. Amikor együtt zenélünk, mindig arra jövünk rá, hogy amíg nem voltunk együtt, rettenetesen hiányzott – mesélte Terence Reis a zenekar frontembere.

Aki nem jutott el a koncertre, az most bánhatja ugyanis felejthetetlen zenés élményben részesült minden önfeledt rajongó. Lenyűgöző volt látni, ahogy életre kelnek azok a slágerek, amelyekről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, annak ellenére, hogy egész generációkat határoznak meg. Ha ilyen színvonalú produkciókkal folytatódik a fesztivál, akkor senkinek nem kell megbánnia, hogy a Félszigeten töltötte az idejét.