Csütörtök, 2020. július 9.
LUKRÉCIA napja
Menü

Köztér

Szerda, 2014. november 12. | Szerk.

Tüntetés a Virágóránál


„Ponta e idiot, țara s-a trezit din somn” (Ponta elmebeteg, az ország felébredt álmából.),  „E mai bine Klaus, decât Mickey Mouse” (Jobb Klaus, mint Mickey Mouse) , „Comunismul n-a murit, Ponta l-a trezit” (A kommunizmus nem halott, Ponta felébresztette). Ezeket a szólamokat skandálja a Virágóra körül összegyűlt, mintegy százfős tömeg, többségében fiatalok. A velük szemben álló idős járókelők azt kiáltják feléjük, hogy inkább menjenek dolgozni. Ugyanakkor azt is szemükre vetik, hogy Kolozsváron ezres nagyságrendű tömeget tudtak összeverbúválni, míg itt alig náhány tucatnyit.

(Fotó: Csonka Helga)

„Azt szeretnénk, ha befejeződne a korrupció az országban, és november 16-án korrekt szavazást akarunk, hogy valamennyi román szavazhasson akár azok akik az országban vannak, akár azok, akik külföldön dolgoznak. A szüleink és nagyszüleink kimentek az utcákra 1989-ben, nekünk pedig most jött el az időnk, hogy kijöjjünk és támogassuk azokat a jogokat, amiket a Ponta-kormány megszegett az elnökválasztás első fordulójában. Kérünk minden szavazó polgárt, hogy vasárnap menjen el és szavazzon” – nyilatkozta Cosmin Silviu Gabor, a tüntetés egyik szervezője.
 
A főtéri megmozdulás rendbontás nélkül ért véget, a szervezők azonban csütörtökön és pénteken is utcára hívják a marosvásárhelyieket.