Csütörtök, 2020. július 9.
LUKRÉCIA napja
Menü

Köztér

Csütörtök, 2015. január 29. | F. I.

Új lakók költöztek az állatkertbe


Harmincnégy új lakó érkezett Hollandiából a marosvásárhelyi állatkertbe. Egy fehér hattyú, 16 hawaii, indiai, vörös nyakú és kanadai lúd. Négy délafrikai nyársas antilop és kilenc, kőszáli kecske is ugrándozik mostantól a marosvásárhelyi állatkertben. Ezenkívül egy négy tagú maracsaládnak is örülhetnek a vásárhelyi állatbarátok.
 
 
„Kaptunk egy listát, mi pedig kiválasztottuk erről azokat az állatokat, amelyeket el tudtunk szállásolni” – magyarázta a vasarhely.ro érdeklődésére Kopacz András. Az állatkert aligazgatója hangsúlyozta: „a kívánságlistán ott a zebra és a zsiráf”, erre azonban még várniuk kell egy keveset. A most kapott állatfajokból korábban nem volt az állatkertben, de ezek közül is külön szenzációnak számítanak a délafrikai nyársas antilopok. Az új lakók egyike sem igényel különleges ellátást, ennek ellenére az állatkert biológusa részletesen elmagyarázta már az állatok igényeit, így a gondozók felkészülten fogadták az újoncokat.
Az állatok egy csereprogram révén kerültek Marosvásárhelyre, fizetni nem kellett értük, csupán a szállítás egy részét kellett a vásárhelyi intézménynek állnia.
 
 
„Kőszáli kecskékből egy egész csapatot kaptunk. Ez nem egy bevett szokás, általában csak egy párt szoktak küldeni az ilyen programok keretében” – nyilatkozta portálunknak Kopacz. Úgy véli, azért kaptak több állatot, mert a vásárhelyi állatkert „fél lábbal már tagja az Európai Állatkertek Szövetségének”.
 
 
A Marosvásárhelyi Állatkert jelenleg 137 fajnak, azaz 690 egyednek ad otthont. A új lakók többsége fiatal, így szinte biztos, hogy szaporodni fognak.