Péntek, 2020. augusztus 14.
MARCELL napja
Menü

Köztér

Kedd, 2013. október 1. | Szerk.

Újra kinyitott a Bolyai Klub


Október elsejétől újra megnyitotta kapuit a Bolyai Klub. A Kazinczy (M. Kogălniceanu) utca 18. szám alatt működő kávézó minden nap reggel 8 és este 11 óra között tart nyitva, és kedvezményekkel várja a vendégeket.

A kávézó  kulturális közéleti programjait ezentúl is a Marosvásárhelyi Kulturális Központ működteti, amely az őszi évadot a Marosvásárhelyi Rádió Színdaraboló című színházkritikai műsorával, a középiskolásokat megszólító Vásárhelyi órákkal illetve a Merre tovább, Marosvásárhely? kerekasztalbeszélgetés-sorozat folytatásával indítja.

A Marosvásárhely egyik legismertebb személyiségéről, Bolyai Jánosról elnevezett klub célja, hogy szellemi központként teret biztosítson a különböző civil szervezeteknek, illetve csoportoknak a műhelymunkáik, rendszeres találkozóik és nyilvános rendezvényeik megszervezéséhez.

A kulturális kávézó arculata is a kulturális közéleti törekvések szolgálatában áll: a termeket Marosvásárhely jeles épületeiről készült felnagyított archív fotók, valamint Erdély meghatározó közéleti szereplőinek a domborművei, illetve Gyarmathy János – Moldován György és Kiss Levente marosvásárhelyi szobrászművészek alkotásai díszítik.