Péntek, 2020. augusztus 14.
MARCELL napja
Menü

Köztér

Csütörtök, 2013. január 17. | Szerk.

Vásárhelyi RMDSZ: újjászervezés-rajt


Meghatározta a marosvásárhelyi RMDSZ újraszervezésének a menetrendjét és döntést hozott a szervezeti struktúra átszervezését illetően a Területi Állandó Tanács által megbízott átszervezési bizottság. „Záros határidőn belül, január 21-ig a marosvásárhelyi szervezet korábbi vezetősége átadja a körzeti tagnyilvántartó lajstromokat, amit a bizottság egy egységes adatbázisba rendszerez és aktualizál. Ezt követően meghirdetésre kerül az újra felosztott területi egységekben – kerületekben – az alakuló közgyűlés, illetve belső választás, ahol megválasztják a kerületi elnököket, választmányokat, valamint az újraszerveződő megyeszékhelyi küldöttgyűlés kerületi képviselőit” – áll a vasarhely.ro-hoz eljuttatott jegyzékben.

Eszerint a bizottság a korábbi 13 körzet helyett, 8 területi egységet, úgynevezett kerületet határozott meg, figyelembe véve a marosvásárhelyi szavazóirodák határait, valamint a lakosság létszámát. (A kerületekhez tartozó utcákat ezután fogják közölni.)

A bizottság ezúton is felkéri Marosvásárhely lakosait, hogy a következő hetekben tisztázzák tagsági viszonyukat. (Az RMDSZ Alapszabályzatának 12. cikkelye rendelkezik arról, hogy ki lehet a szövetség tagja.)

Brassai Zsombor megyei ügyvezető alelnök hangsúlyozta, mivel Marosvásárhely több városrészében több-kevesebb ideje megszűnt a tagdíjgyűjtés, a soron következő kerületi alakuló gyűlések szabályszerű megszervezése érdekében, fontos, hogy az érdekelt tagok tisztázzák tagsági viszonyukat, ugyanis a választó közgyűléseken csakis a fentiekben ismertetett legitimitással rendelkező tagok élhetnek szavazói, illetve választhatósági jogukkal. Az újraszervezett kerületekben csak az illető területi egységhez tartozó utcákban állandó lakhellyel rendelkező tagok élhetnek választói, illetve választhatói jogukkal. (Az RMDSZ Maros megyei szervezetének titkárságán, a Dózsa György út 9 szám alatt (a hajdani Hangya székház épületében, I. emeleten) naponta 9-16 óra, illetve kedden és pénteken 9-19 óra között lehet a tagsági viszonyokat rendezni, felújítani, illetve a szervezetbe tagfelvételt kérvényezni.)