Vasárnap, 2019. szeptember 22.
MÓRIC napja
Menü

Köztér

Péntek, 2011. szeptember 23. | Szerk.

Vásárhelyre hozta Tata Kukorica Jancsit


Ma este 7 órától Petőfi Sándor János Vitézének színpadra alkalmazásával nyitja meg az idei évadot a Maros Művészegyüttes magyar tagozata. A felnőttek számára is élvezetesnek ígérkező mesejátékot Novák Ferenc állította színpadra. Petőfi Sándor művét a Kossuth díjas népszerű koreográfus, rendező immár másodjára viszi színpadra – a Honvéd Együttes előadásában egyébként már több mint négyszáz alkalommal került bemutatásra a Novák Ferenc által rendezett darab.
A szereplők, barátok, ismerősök által „Tataként” emlegetett koreográfus a sajtónak elmondta, a vásárhelyi közönség olyan mesejátékot láthat, amelyben a kiskorú nézőket nem nézik „hülye gyerekeknek”, de nem fognak unatkozni a felnőttek sem. A táncjáték Petőfi alkotásának cselekményszálát követi, de a rendező néhol módosított, próbálta kiiktatni a történetből a „szirupos részeket”. Az előadásba prózai szövegek, valamint dalszövegek is bekerültek, amelyeket a rendező fia, Novák Péter írt. Zenéjét Rossa László szerezte, a díszletet és a jelmezeket Bandi Kati és Imrik Zsuzsa készítette.
Novák Ferenc amúgy nem először dolgozik Erdélyben, többek között ő rendezésében láthattuk a csíksomlyói István, a királyt, de Marosvásárhelyen legutóbb a Kőműves Kelemen rockballadát vitte színre a Maros Művészegyüttessel.

A bemutató előadást szeptember 23-án 19 órára tűzi műsorra a Maros Művészegyüttes, a premier után legközelebb szeptember 25-én, vasárnap ugyancsak 19 órától játsszák. Helyfoglalás a 0770 194 629-es telefonszámon, illetve az előadás helyszínén, a Maros Művészegyüttes kövesdombi székházában (a volt Unirea mozi épületében) naponta 13–14 és 17–18 óra között. Egy jegy ára 10 lej.