Péntek, 2020. október 30.
ALFONZ napja
Menü

Köztér

Szombat, 2016. április 16. | Szerk.

Vass és Peti: Brassai Zsombor mondjon le


A Területi Állandó Tanácsnak címzett levélben Brassai Zsombor lemondását kéri Peti András és Vass Levente. A városi szervezet elnöke, illetve a városi választmány elnöke azért kéri a Maros megyei RMDSZ-elnök lemondását, mert az „nagyvonalúan megfeledkezik az egyeztetési körökről, tájékoztatási kötelezettségéről és mindenekelőtt arról, hogy elnökként a feladata nem egy szervezet szétverése, hanem összetartása”. Peti András és Vass Levente felszólítja Brassai Zsombort, hogy „végre vállaljon felelősséget az általa kreált helyzetért és lépjen vissza megyei vezetői tisztségéből, amelyben folyamatosan tanújelét teszi mélységes inkompetenciájának”.  Kijelentik, nagyon destruktívnak találjuk Brassai politikusi tevékenységét, akinek számos mulasztása volt elnöksége alatt.

A pohár a tanácsosi listák másodszori nyilvánossátétele után telt be Vass Leventénél és Peti Andrásnál. Sérelmezik ugyanis, a választmány által összeállított városi tanácsosi listát a Területi Állandó Tanács gyakorlatilag átírta anélkül, hogy egyeztetett volna a választmánnyal. „A választások előkészítéséről szóló szabályzat 2. cikkelyének c) pontja szerint a jelöltekről konszenzusos alapon kell döntsön a TÁT és a Városi Választmány” – hangsúlyozza a két politikus.  

A választmány és a TÁT között egyébként pénteken volt egy egyeztetés, de azon sem született olyan lista, amely Peti és Vass számára elfogadható lenne.

A két politikus a levélben egyébként hangsúlyozza azt is, hogy nyitottak „az elvszerű és konstruktív kompromisszumra”.