Szerda, 2020. szeptember 30.
JEROMOS napja
Menü

Kultúrtér

Péntek, 2016. november 11. | Szerk.

A Bookart Kiadó kötetei az idei Szép Könyv-díjasok


A Bookart Kiadó két kiadványa, A Márton Evelin írta Szalamandrák éjszakái és Fekete Vince Ahonnan a nagy-nagy kékség című kötetei nyerték idén a Szép Könyv-díjakat. 

A Romániai Magyar Könyves Céh minden évben díjat ad át a céh kiadói által nyomtatott legszebb köteteknek szépirodalmi könyvek, gyermekkönyvek, valamint művészeti könyvek és albumok kategóriában. Idén a beérkezett pályázó köteteket magyarországi zsűri értékelte és két kategóriában hírdetett nyertest: a szépirodalmi kötetek közül Márton Evelin Szalamandrák éjszakái című műve bizonyult a legszebbnek, a gyerekkönyvek közül Fekete Vince Ahonnan a nagy-nagy kékség című kötete nyerte el a három tagű szakmai zsűri tetszését. Mindkettő a Bookart Kiadó kötete. Az Erdély egyetlen könyves díját november 12-én, szombaton este a 22. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár 19 órától kezdődő gáláján adják át.

A Bookart Kiadót 2004-ben alapította Hajdú Áron azzal a céllal, hogy a könyvkiadás legnemesebb hagyományait követve, de nem riadva vissza a merész kísérletezéstől sem, izgalmas, igényes kivitelű, friss szellemiségű könyveket segítsen a világra.

A műgond, az odafigyelés, a szerzők és az olvasók megbecsülése a Kiadó alapvető törekvése. Ezt az igényességet a könyves szakma már több alkalommal is elismerte, hiszen nemcsak a Romániai Magyar Könyves Céh Szép Könyv-díját nyerte el már sokadjára, hanem országos és nemzetközi elismerésben is volt már része.