Péntek, 2020. augusztus 14.
MARCELL napja
Menü

Kultúrtér

Szerda, 2015. december 16. | Szerk.

Gyerekfesztivált szült a Forgatag


Gyerekfesztivált szervez családos fiatalok kezdeményezésére a Vásárhelyi Forgatag háttérintézményeként működő Marosvásárhelyért Egyesület. Az első Gézengúzok gyerekfesztiválra 2016. július 8-a és 10-e között kerül sor a nyárádszentlászlói Pásztortűz Panzió és Gyermektábor területén. „Ezzel a rendezvénnyel a Vásárhelyi Forgatagon is rendkívül nagy számmal résztvevő családosoknak kívánunk egy, az ő igényeikhez igazított programot biztosítani” – hangzott el a szervezők mai sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozták azt is, hogy az első Gézengúzok gyerekfesztivál kísérletet tesz arra, hogy szülő és gyerek számára izgalmas, tanulással, nevetéssel és szórakozással egybekötött programot, ezáltal pedig minőségi időtöltést biztosítson.

A Gézengúzok gyerekfesztivál szervezői: Csatlos Károly, Trella-Várhelyi Tamás,
Boda Gergely és Portik Vilmos

„A rendezvény középpontjában a gyerekek állnak, és a programokat is főként úgy gondoljuk ki, hogy azok az 1 évesektől a 12 évesekig mindenki számára élvezhetőek legyenek. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy az itt eltöltött idő, a programokban való részvétel, a játékok kipróbálása nem csak a gyerekek, hanem a szülők számára is emlékezetes élményt, a családi kötelékek megerősödését nyújthatja” – fogalmaznak a szervezők, akiknek célja a gyerekek személyiségfejlesztése, a közösségi érzés kialakítása és formálása a kicsikben, erősítése a „nagyokban”. A gyerekfesztivál portfóliójában a tervek szerint ügyességi, logikai, készség- és képességfejlesztő játékok, kézműves tevékenységek, oktatás, közös éneklés, táncház, illetve több koncert lesz. A szervezők szerint a szabadtéri tevékenységekhez szükséges körülményeket a rendezett, és a hagyományos székely életteret hűen megidéző környezet biztosítja, továbbá kedvezőtlen időjárás esetén adottak azok a zárt terek is, amelyek a programok megvalósítását ilyen esetben is garantálják.

A táborban való részvételt előzetes jelentkezéshez kötik, ugyanakkor a tervezett költségvetés töredékét fedező, a hétköznapi emberek zsebéhez igazított belépődíj befizetése is feltétele a részvételnek. Ez azt jelenti, hogy minden felnőttnek 20, minden gyereknek pedig 2 lejbe fog kerülni a részvétel. Előzetesen jelentkezni áprilistól a fesztivál jelenleg még fejlesztés alatt álló weboldalán, érdeklődni pedig a gyerek@gezenguzok.ro email címen lehet.