Csütörtök, 2020. július 9.
LUKRÉCIA napja
Menü

Margó

Péntek, 2012. március 23. | Péter Árpád

Lakoma Vásárhelyen


Marosvásárhely ínyenceit várja hétvégén a Gastropan 2012 cukrászati és élelmiszeripari kiállítás az Expo President központba. A nemzetközi rendezvény részletes programja hozzáférhető az interneten is ámde ahhoz, hogy igazándiból implikálódjunk az édes és sós meg ki tudja még milyen aromájú ételkülönlegességek kavalkádjába, ki kell engednünk az egérkét a kezünkből, és fel kell emelnünk elkényelmesedett... nadrág/szoknyazsebeinket a forgószékről.

Épp ezért ezen cikkecském is rövid lészen, a célból, hogy ne tartsa vissza sokáig a Kedves Olvasót a rá váró gasztro-orgazmustól (kicsit mű szókovácsolás, de egy fárasztó hét után nem telik jobbra...).

Remélem, kedves Netező, hogy ezt a sort már nem olvasod, hanem rohansz lefele a lépcsőkön, bevágódsz az első buszba/autóba/drótszamárba/gyíkétlovamba, és repülsz az ízlésesen felszolgált hideg/melegtálak felé.

Az igazi étel az összes érzéket képes megcsiklandozni, és ha emellé még szociális élmény is járul, hát csak nyertesek lehetünk!

Az ipari léptékű élemiszer-előállítás folyamata és eredménye is lehet szép – sajnos, mást tapasztalunk a Fogyasztóvédelmi Hivatal hol sűrűn, hol ritkábban érkező jelentéseiből, ámde reméljük, hogy a Gastropan 2012 felülírja majd előítéleteinket, és sokrétű lakomában lesz részünk.

Platón Lakomája a szerelemről is szól – tehát, mondatjuk ironikus parafrázisban, úgy néz ki, hogy az ókori görögök már tudták azt, hogy a férfiak szívéjhez a gyomrukon át vezet az út. Kedves főzőcskéző hölgyek, indulás ihletet meríteni az Expo President gőzölgő fazakából!

Reméljük, hogy a kiállítóteremből kiszűrődő illatok nem csak a városiakat csalogatják be, hanem odavonzzák a környékről is mindazokat, akiknek a szaglószervét még nem tette tönkre az Azomureș.