Vasárnap, 2020. szeptember 27.
ADALBERT napja
Menü

Rendezvényeink

Bolyai Klub – 2015

Hétfő, 2015. január 19.00:00 - Kedd, január 19.

A Marosvásárhelyi Kulturális Központ tevékenysége során többször is szembesült azzal a ténnyel, hogy számtalan kis civil szervezetnek, egyesületnek nincs állandó székhelye, olyan előadóterme, irodája, amely rendszeres programjaiknak helyszínéül szolgálhatna. Erre az igényre válaszolva nyílt meg 2013 áprilisában a Bolyai Klub.
 
A Marosvásárhely egyik legismertebb személyiségéről, Bolyai Jánosról elnevezett klub célja, hogy szellemi központként teret biztosítson a különböző civil szervezeteknek, illetve csoportoknak a műhelymunkáik, rendszeres találkozóik és nyilvános rendezvényeik megszervezéséhez.
 
A város hagyományait, régi fényét idéző, népszerű közösségi hely megnyitása óta a marosvásárhelyi magyar szellemi élet és közösségi cselekvés egyik meghatározó helyszínévé vált.
 
2015 ben:
 
·         több, mint 70 rendezvénynek biztosított helyszínt
 
·         közel 20 civil szervezet bonyolította le programjait
 
·         közel 3 000 résztvevő kapcsolódott be a programokba
 
A Marosvásárhelyi Kulturális Központ 2015-ben a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. – hez benyújtott pályázatával, 600.000 Ft értékű támogatásban részesült, melyet a BOLYAI KLUB működtetési költségeinek támogatására fordít. Így a Marosvásárhelyi Kulturális Központ továbbra is helyszínt tud biztosítani civil szervezeteknek, egyesületeknek, kulturális rendezvényeik megrendezéséhez. A támogatás eredményeképpen a klub tovább folytathatja működését, ezáltal tovább támogatva a marosvásárhelyi és regionális kulturális rendezvények megszervezését és lebonyolítását, közvetve a régió magyar kultúrájú lakósságának nemzeti és kulturális identitását, illetve ezek megőrzésére vonatkozó erőfeszítéseit.
 

A Bolyai Klub működését a Bethlen Gábor Alap támogatta. 

A Bolyai Klub rendezvényeit a Communitas Alapítvány támogatta